- Afdrukken
- 08 Jun 2016
- Nog niet gecategoriseerd
- 3390 keer gelezen
- 0 reacties
EMMELOORD - Het bedrijf FiberFlevo gaat het buitengebied van Noordoostpolder voorzien van glasvezel. Het komt er dus toch.
FiberFlevo viert vanochtend een feestje. Er komt glasvezel in het buitengebied van Noordoostpolder. De eis dat zestig procent van de inwoners zou meedoen, is net niet gehaald. Het aantal aanmeldingen bleef steken op 1700. Dankzij een borgstelling van de provincie Flevoland kan FiberFlevo nu toch glasvezel gaan aanleggen. Dat begint komende zomer.
"Het leek lange tijd onmogelijk; snel internet in het buitengebied van de Noordoostpolder. Te duur, te ver van de wijkcentrale, voor partijen commercieel gezien niet interessant genoeg. Het heeft veel geduld van de bewoners en ondernemers in het gebied gevergd. Maar, dat geduld wordt nu beloond: er komt glasvezel', geeft FiberFlevo op zijn site aan.
Nadere details maakt het bedrijf later vandaag bekend.
Bron: KPN
- Afdrukken
- 30 Sep 2015
- Nog niet gecategoriseerd
- 6495 keer gelezen
- 0 reacties
Glasrijk Tubbergen is een jaarlijks terugkerende manifestatie met diverse exposities op het gebied van glaskunst. Dit jaar zal er ook plaats zijn voor glasvezel op het glasvezelplein. Geïnteresseerden kunnen a.s. zaterdag met hun vragen over glasvezel terecht op de glasvezelmarkt van Glasvezel Buitenaf. Ook zullen er verschillende dienstenaanbieders aanwezig zijn om bezoekers te informeren over hun internet-, televisie- en telefonie aanbod via glasvezel.
Op 19 oktober 2015 wordt bekend of het buitengebied van Tubbergen glasvezel krijgt. Alleen wanneer 50% van de bewoners zich voor die datum heeft aangemeld voor een aansluiting, gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk door. Glasvezel Buitenaf - een initiatief van Cogas - is ervan overtuigd dat dit gaat lukken. Begin september, In de eerste week van de inschrijvingsperiode, had 15% van de huishoudens zich aangemeld.
- Afdrukken
- 28 Sep 2015
- Nog niet gecategoriseerd
- 3783 keer gelezen
- 0 reacties
Ruim 4.500 huishoudens in het buitengebied krijgen eenzelfde ftth-aanbod als bewoners in het aangrenzende aansluitgebied van Cogas. De bewoners betalen geen eenmalige aansluitkosten voor de aanleg van de glasvezelaansluiting. Wel betalen zij een maandelijkse vastrechtvergoeding van EUR 9,95 bovenop de kosten van een glasvezelabonnement. Bewoners krijgen toegang tot de providers die op het Cogas glasvezelnetwerk actief zijn. Momenteel zijn dat drie providers voor consumenten (Caiway, Solcon en Fiber) en twee zakelijke providers (Weserve en CBizz).
Als de helft van alle bewoners in het gebied zich aanmeldt voor glasvezel, kan worden begonnen met de aanlegwerkzaamheden. Wanneer de inschrijvingsperiode start, is nog niet bekend. Volgens Vechtdal Breed zullen er eerst afspraken moeten worden gemaakt met de gemeenten Dalfsen en Ommen over de graafwerkzaamheden, leges en bestrating.
Eerder werd al bekend dat SallandGlas de mogelijkheden van een samenwerking met CIF om het buitengebied van Salland te verglazen, gaat onderzoeken. Evenals SallandGlas heeft Vechtdal Breed in de afgelopen periode ingezet op een eigen glasvezelnetwerk. Het aanbod dat CIF nu heeft neergelegd, lijkt een goede mogelijkheid om de bewoners van het gebied snel en tegen lagere kosten aan te sluiten op glasvezel. Vechtdal Breed ziet de samenwerking met CIF voor de betrokken bewoners dan ook als een interessant alternatief voor een eigen netwerk. Bewoners die zich al hebben ingeschreven voor een aansluiting bij Vechtdal Breed, zullen begin 2016 opnieuw worden benaderd.
- Afdrukken
- 24 Sep 2015
- Nog niet gecategoriseerd
- 2791 keer gelezen
- 0 reacties
Tijdens het seminar komen onderwerpen aan de orde zoals de financiering van glasvezel-infrastructuur en het Europeesrechtelijk kader voor aanleg van glasvezel. Daarnaast worden praktijkvoorbeelden op gemeentelijk en provinciaal niveau behandeld. Onder de sprekers zijn Prof. dr. mr. Smits, hoogleraar Recht en Techniek aan de TU Eindhoven, Ing. Heuts, directielid van HSLnet en Ir. Van Grunsven van de Maatschappij voor Breedband in Brabant B.V. (Mabib).
De doelgroep van het seminar zijn gemeenteambtenaren die 'kabels en leidingen' in hun takenpakket hebben. Tele-BS denkt daarbij aan beleidsmedewerkers, juristen, toezichthouders en procesmanagers, maar ook wethouders en andere belanghebbenden worden uitgenodigd het seminar bij te wonen.
Tele-BS is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van telecommunicatie, kabels en leidingen. Het bedrijf ondersteunt gemeenten bij het realiseren van glasvezelprojecten onder andere door kennisoverdracht, beleidsontwikkeling en advies over wet- en regelgeving.
- Afdrukken
- 22 Sep 2015
- Nog niet gecategoriseerd
- 5996 keer gelezen
- 0 reacties
Fibernow, onderdeel van Martech Computer Systems, gaat bedrijventerrein Stormpolder en deels aangrenzende bedrijventerreinen voorzien van een open glasvezelnetwerk. De vraagbundeling is succesvol afgerond. Daardoor kon begin deze maand het startsein worden gegeven voor de aanleg van het netwerk.
Networks4all is in opdracht van Fibernow inmiddels begonnen met de graafwerkzaamheden en de aanleg van het glasvezelnetwerk in de Stormpolder. Voor het einde van het jaar zullen hier de eerste ondernemers worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. De aangrenzende bedrijventerreinen zoals de Parallelweg, de Griendstraat, de Noord en de Lekdijk, zullen op een later tijdstip volgen.
- Afdrukken
- 22 Sep 2015
- Nog niet gecategoriseerd
- 2821 keer gelezen
- 0 reacties
De regionale kabelaar voorzag eerder verschillende wijken in Dokkum van glasvezel. In de maand september wordt nu ook de binnenstad voorzien van hoofdleidingen voor een glasvezelnetwerk. Daarna zullen de afzonderlijke woningen en bedrijven worden aangesloten.
Vrijwel alle panden in de binnenstad van Dokkum krijgen een gratis glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Voor klanten van het bedrijf worden de diensten automatisch geactiveerd via de nieuwe glasvezelverbinding zodra deze gereed is. Bewoners die geen klant zijn van het bedrijf krijgen ook een aansluiting. Deze wordt geactiveerd wanneer men klant wordt bij Kabelnoord.
Kabelnoord is begin 2014 gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit netwerk vervangt het huidige coaxnetwerk. Momenteel worden de netwerken in Dokkum, Kollum, in de dorpskernen op Ameland, Feanwâlden, Feanwâldsterwâl en Ternaard vervangen. In een later stadium volgen andere dorpen in het werkgebied van het bedrijf.
- Afdrukken
- 15 Sep 2015
- Nog niet gecategoriseerd
- 4973 keer gelezen
- 0 reacties
Regio-Glasvezel legt glasvezel aan voor bedrijventerreinen en bedrijfsverzamel- gebouwen. Volgens het bedrijf ontbrak het op het glasvezelnetwerk nog aan een vrije keuze uit meerdere aanbieders van internet- en telefoniediensten. Op het netwerk waren slechts twee aanbieders actief. Door de koppeling van de netwerken met NDIX, kunnen klanten van Regio-Glasvezel nu gebruik maken van de zakelijke ICT-diensten van de 85 providers die actief zijn op de digitale marktplaats van NDIX.
De dienstverlening van NDIX en Regio-Glasvezel is vergelijkbaar. Beide bedrijven leveren zakelijke glasvezelverbindingen, maar bieden zelf geen ICT-diensten aan. "De koppeling met Regio-Glasvezel biedt de providers op onze marktplaats de mogelijkheid de klanten van Regio-Glasvezel te bedienen," zo zegt Dennis Snijder, partnermanager van NDIX. "En het zorgt ervoor dat wij nu ook een betere beschikbaarheid hebben in de regio Rotterdam."
Regio-Glasvezel gaat zelf ook gebruik maken van het NDIX-netwerk. Fred da Graça, senior accountmanager bij het bedrijf: "We willen ook bedrijventerreinen buiten de regio Rotterdam voorzien van glasvezel. We krijgen daarnaast steeds meer aanvragen vanuit heel Nederland om individuele bedrijfslocaties aan te sluiten. Via het NDIX-netwerk kunnen we deze locaties nu bereiken."
- Afdrukken
- 15 Sep 2015
- Nog niet gecategoriseerd
- 3933 keer gelezen
- 0 reacties
In mei van dit jaar startte Reggefiber met de aanleg van glasvezel in de Bomenbuurt en de Planetenwijk. Aanstaande zaterdag organiseert het bedrijf een Open Dag in Haarlem. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn de deuren van de glasvezelwijkcentrale aan de Orionweg open.
Een wijkcentrale verbindt ongeveer 2.500 woningen met het glasvezelnetwerk. Tijdens de Open Dag legt Reggefiber uit hoe glasvezel werkt en kunnen bewoners vragen stellen over de aanleg van het glasvezelnetwerk in hun wijk en de planning. Ook wordt gedemonstreerd hoe glasvezelverbindingen worden gelast. Verder zijn diverse providers aanwezig die vragen over internet-, televisie- en telefoniediensten kunnen beantwoorden.
- Afdrukken
- 14 Sep 2015
- Nog niet gecategoriseerd
- 3173 keer gelezen
- 0 reacties
Afgelopen zaterdag 12 september verstreek de deadline van de vraagbundeling. 6.890 huishoudens en bedrijven moesten zich voor deze datum door het afgeven van een intentieverklaring uitspreken voor glasvezel om het project naar de volgende fase te brengen. Met nog een paar honderd verklaringen te gaan was de initiatiefgroep vorige week positief dat deze drempel behaald zou kunnen worden.
Dit weekend bleek dat zij daar gelijk in hadden. Na een intensieve veegactie door de vrijwilligers van Glasvezel De Wolden, staat de teller nu op 7.870 intentieverklaringen. De drempel is met een kleine duizend verklaringen overschreden. Nu de bewoners achter het glasvezelplan staan, kan de initiatiefgroep zich gaan buigen over de volgende stap in het project.
- Afdrukken
- 10 Sep 2015
- Nog niet gecategoriseerd
- 4728 keer gelezen
- 0 reacties
Bewonersinitiatief SallandGlas heeft zich in de afgelopen tijd ingezet voor een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Salland. Het project was al ver gevorderd met de vraagbundeling, toen zich een verrassende ontwikkeling voordeed. Het investeringsfonds CIF maakte bekend de buitengebieden van Nederland te willen voorzien van glasvezel. Daarbij zou aan de bewoners een soortgelijk aanbod gedaan kunnen worden als aan de bewoners van het Cogas verzorgingsgebied. Volgens SallandGlas is dat een zeer interessant aanbod.
Het model richt zich uitsluitend op huishoudens en bedrijven in het witte gebied (gebieden zonder kabel of glasvezel-aansluiting). Sluit men een glasvezelabonnement af dan wordt een vastrechtvergoeding van EUR 9,95 per maand gerekend. De abonnee kan internet-, televisie- en telefoniediensten afnemen bij de drie particuliere (Caiway, Solcon en Fiber) en twee zakelijke providers (Weserve en CBizz) die ook actief zijn op het Cogas netwerk.
SallandGlas erkent dat dit aanbod beter is en meer zekerheid biedt dan SallandGlas als zelfstandige coöperatie zou kunnen bieden. Bovendien is het voor de bewoners in dit model niet nodig om langdurige verplichtingen aan te gaan. Het bestuur heeft dan ook unaniem het mandaat gekregen om de samenwerking met CIF verder uit te werken.
CIF maakt in haar model een voorbehoud. Het standaard aanbod van EUR 9,95 kan bij circa 96% van het buitengebied worden neergelegd. De resterende 4% betreft woningen die dermate afgelegen of moeilijk bereikbaar zijn, dat de aanlegkosten te hoog zijn. De bewoners van deze woningen krijgen op individuele basis een aanbod.
Er is een minimale deelname van 50% vereist. Zodra 50% van de huishoudens en bedrijven zich hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement, kan op zeer korte termijn gestart worden met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Omdat SallandGlas en CIF mede afhankelijk zijn van derden, kunnen nog geen harde data worden genoemd. Zonder toezeggingen te doen waagt SallandGlas zich aan een heel voorzichtige inschatting: de vraagbundeling kan wellicht al in januari 2016 beginnen.
- Afdrukken
- 09 Sep 2015
- Nog niet gecategoriseerd
- 4279 keer gelezen
- 0 reacties
Glasvezel de Wolden is een bewonersinitiatief dat glasvezel in de hele gemeente De Wolden (provincie Drenthe) wil aanleggen. Niet alleen in de kern, maar ook de meest ver af gelegen vakantieparken, campings en boerderijen moeten een glasvezelaansluiting krijgen, zo vinden de initiatiefnemers.
Volgens Glasvezel de Wolden willen marktpartijen alleen een glasvezelnetwerk aanleggen wanneer er genoeg huishoudens aangeven een glasvezelaansluiting te willen. Daarom is de initiatiefgroep gestart met het verzamelen van intentieverklaringen. Met een intentieverklaring kan een bewoner of bedrijf in De Wolden zonder verplichtingen aangeven geïnteresseerd te zijn in een glasvezelabonnement.
De Wolden telt een kleine 10.000 woningen. Glasvezel De Wolden heeft voor 12 september a.s. 6.890 intenties nodig. Om deze intenties te verzamelen werd in de afgelopen periode een uitgebreide campagne gevoerd. Dat heeft geleid tot een flinke stapel getekende intentiekaartjes. Op dit moment staat de teller op 6.611 getekende intenties. De initiatiefgroep is positief dat het gat in de komende dagen nog gedicht kan worden en dat het glasvezelnetwerk in De Wolden er komt.